Over Teakhout

Teakhout, afkomstig van de loofboom Tectona Grandis en geworteld in de tropen, vormt de kern van onze tijdloze meubelcollectie. In Indonesië gedijt de teakboom, voornamelijk aangeplant voor gebruik in de bouw van huizen en de vervaardiging van spoorbielzen. De lichtbruine tot goudbruine kleur van teakhout ontwikkelt onder invloed van licht karaktervolle nuances, terwijl buitenmeubelen prachtig vergrijzen tot een rustgevende grijstint.

De kenmerkende geur van teakhout, te vergelijken met gedroogd leer, vult de ruimte en voegt een natuurlijk element toe aan je interieur. Het gladde, zachte oppervlak van teakhout is te danken aan de natuurlijke oliën die het bevat.

Wat maakt teakhout zo bijzonder?
Het is duurzaam, vertoont minimale werking, is krachtig en weerstaat chemische invloeden. Deze eigenschappen maken teakhout uitermate geschikt voor de productie van meubels, en we zorgen ervoor dat elk stuk met zorg wordt vervaardigd.

Ons teakhout ondergaat een gecontroleerd droogproces in Indonesië, essentieel om de prachtige goudbruine kleur te behouden en het hout levendig te houden. Jarenlange ervaring stelt ons in staat meubels te produceren die het natuurlijke karakter van teakhout omarmen, zonder concessies te doen aan de esthetiek.

Als natuurproduct vertoont teakhout mogelijk noesten en oneffenheden, waardoor elk meubel uniek is. Gerecyclede teakhouten meubels kunnen zelfs stukjes bevatten die minder perfect zijn, maar dit draagt bij aan de duurzaamheid van het materiaal.

Onder invloed van licht, vochtigheid en temperatuur kan teakhout lichte krimp vertonen, wat natuurlijke scheurtjes kan veroorzaken. Dit proces is volkomen normaal en draagt bij aan de charme van het hout. In geval van blijvende scheuren kunnen deze worden opgevuld met vloeibaar hout.

Hoewel onze teakhouten meubels zorgvuldig worden gedroogd, kunnen veranderingen in vochtigheid tijdens transport voorkomen. In Europa, waar de luchtvochtigheid lager is, kunnen kleine aanpassingen nodig zijn in de nieuwe omgeving. Wij streven naar perfectie, en onze meubelen zijn ontworpen om te stralen, zelfs onder veranderende omstandigheden.

Ontdek de ongeëvenaarde pracht van teakhout en breng een vleugje natuurlijke schoonheid in je leefruimte.

Op zoek naar prachtige teakmeubelen?

Ben je aan het speuren naar een frisse uitstraling voor je woonruimte, terras of kantoor? Overweeg dan teakmeubelen voor een unieke combinatie van duurzaamheid, elegantie en comfort. Teak, een tijdloos en veelzijdig materiaal, blinkt niet alleen uit in duurzaamheid maar trotseert ook moeiteloos diverse weersomstandigheden. In tegenstelling tot andere houtsoorten behoudt teak jaar na jaar zijn schoonheid en structuur. Ontdek bij ons een uitgebreid assortiment aan teakproducten die niet alleen jouw ruimte verfraaien, maar ook jarenlang meegaan.


Waarop moet je letten bij de aanschaf van teakmeubels?

Bij het aanschaffen van teakmeubelen is het essentieel om aandacht te besteden aan de herkomst van het hout en de verwerkingswijze. Opteer voor meubelen vervaardigd uit duurzaam geoogst teakhout; hiermee investeer je niet alleen in jouw eigen comfort en stijl, maar draag je tevens bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Bij ons kun je vertrouwen op duurzaam geproduceerde teakmeubels. Onze experts staan klaar om je te adviseren over de ideale keuze voor jouw ruimte en levensstijl.


Teakmeubelen voor iedereen!

Het maken van de juiste keuze op het gebied van teakmeubelen kan een wereld van verschil maken in jouw interieur. Of je nu de voorkeur geeft aan een moderne, minimalistische uitstraling of een meer traditionele, warme sfeer, teak past naadloos bij elke stijl. Ontdek tevens een scala aan afwerkingen en ontwerpen, van strakke, moderne lijnen tot gedetailleerde, ambachtelijke stukken. Ons deskundige team staat paraat om je te voorzien van persoonlijk interieuradvies, zodat je meubelen ontdekt die perfect bij jou passen. Wacht niet langer en transformeer vandaag nog jouw leefruimte met onze hoogwaardige teakmeubelen!

 

SOORTEN TEAK


HALUS

Ook wel Lesung hout genoemd. Dit is glad geschaafd onbehandeld teakhout. Dit teakhout is van plantage teak of van gerecycled teakhout. Plantage teak is licht van kleur. Gerecycled teak is wat donkerder van kleur.

Halus-Teakhout-2


KASAR

Geborsteld oud teakhout. Door het borstelen van het teakhout komt de natuurlijke olie naar boven waardoor het teakhout een warme donkere uitstraling krijgt.

Schermafbeelding_2024-01-06_om_14


DENGKLEH BALI

Ook wel dingklik teakhout genoemd. Oud gerecycled teakhout, van banken en oude huizen gemaakt. Het hout heeft een robuuste uitstraling en wordt met name in onze eigen fabriek gemaakt. De nerf is donker van kleur.
Dengkleh-Bali-teakhout-2


DENGKLEH JAVA

Ook wel dingklik teakhout genoemd. Oud gerecycled teakhout, van banken en oude huizen gemaakt. Dit Dengkleh teak is rustig van structuur iets lichter van kleur dan het Bali dengkleh teak en heeft een grijze nerf.
Dengkleh-Java-Teakhout-1_d3d82212-e415-4095-958f-71e4abe61059


EROSI

Grof gerecycled teakhout met veel oneffenheden in het hout. Dit teakhout komt voornamelijk uit oude treinbielzen en oude huizen.

Erosie-Teakhout-3


MIXED WOOD RCK

Mixed wood meubelen bestaan uit verschillende houtsoorten bij elkaar waar een afwerking overheen is gegaan. Het hout kan zijn, teak, mango, Durian, acacia en andere tropische houtsoorten. De afwerking RCK geeft aan dat er een donkere kleuring over het hout is gegaan, maar dat de verschillende houtsoorten nog wel zichtbaar zijn. Elke plank of meubelstuk is anders in uitstraling en kleur.

Mixed-wood-RCK-1_09704b65-eb39-4f6e-b860-27302ae8c542


SMG

Gerecycled teakhout waar verfresten op zitten. Het hout is afgewerkt met een waslaag.

Teak-SMG-3